Zonder theorie, niet afrijden! Zorg dat je hem snel haal

Als je al enige tijd aan rijlessen doet, dan is het examen misschien in zicht aan het komen. Het is nu belangrijk dat je zo snel mogelijk het theorie examen gaat behalen. Want zonder theorie examen kun je niet afrijden.

Misschien heb je met vrienden al wat gesproken over het afrijden en heb je al een beetje een idee van hoe het ongeveer gaat. Veel mensen denken overigens dat wanneer je tijdens het afrijden een ingreep van de instructeur krijgt, je direct gezakt bent. In veel gevallen is dit ook zo.

Denk er maar eens over na. Als de instructeur moet ingrijpen dan wil dat zeggen dat jij nog niet de volledige controle over het voertuig bezit. Je kunt nog niet zelfstandig de weg op. Mocht je tijdens het afrijden een ingreep krijgen, is het vooral belangrijk om niet direct op te geven. Blijf gewoon doorrijden en probeer te herpakken. In de meeste gevallen zul je inderdaad gezakt zijn voor je rij-examen, maar je krijgt zeker nog goede tips voor de volgende keer.

Als je de eerste keer gezakt bent, dan is dit helemaal niets om je voor te schamen. Natuurlijk zou het leuk zijn als je direct de eerste keer geslaagd zou zijn. Na het zakken is het zaak om gewoon de lessen te blijven volgen bij je rijschool DEN Haag. Ga niet bij de pakken neer zitten, maar ga direct door. Het is van belang om te blijven oefenen en niet maanden uit de running te zijn, dit bevorderd je ontwikkeling niet. Na enkele lessen kun je de instructeur vragen om een nieuw examen voor je in te plannen bij het CBR bij jou in de buurt. Gewoon nog een keer proberen, uiteindelijk slaag je heus wel!