Welke info kun je opvragen via kenteken check? 

Sommige mensen denken dat het lastig is om bepaalde gegevens omtrent iemand zijn voertuig te achterhalen middels een kentekencheck bij de  RDW. Door middel van een kentekencheck is het mogelijk om snel en eenvoudig meer te weten te komen over betreffende voertuig. In dit artikel zullen wij u hier wat meer over laten zien over de informatie die achterhaald kan worden middels deze check.  

Gegevens die u kunt opvragen 

Bij het opvragen van gegevens over het kenteken bij het RDW zal u een aantal soorten gegevens op kunnen vragen. U kunt bijvoorbeeld meer zien over de historische gegevens van het voertuig. Nu is het hier wel zo dat het gaat om de gegevens die niet privacygevoelig zijn, zo kunt u dus niet zomaar de naam en het adres van de bezitter achterhalen.  

Voor de basisgegevens zal u kunnen denken aan het bouwjaar, aantal gewicht van de auto en het aantal eigenaren via De website Kentekencheck.nu. Ook kunt u zien wanneer de APK van de auto zal komen te vervallen. Het is natuurlijk ook zo dat u de gegevens in zal kunnen zien omtrent de verzekering op het voertuig. Dit maakt het mogelijk om snel inzage te krijgen.  

Deze informatie zorgt ervoor dat het simpel is om meer te weten te komen over een bepaalde auto. Als u een voertuig gaat kopen zal u dit zeker moeten doen. Door de kentekencheck zal u niet zomaar meer voor bepaalde gebreken staan, u kunt hierdoor niet belazerd worden bij de aankoop.  

Tags: