Vraag naar energie besparing loopt op, zonneboilers in trek

De vraag naar energie besparende zaken stijgt, de zonneboiler daarmee is dan ook zeker in trek. Misschien ken je het apparaat wel, misschien ook niet. Het is ook niet gek, het is een milieubewuste oplossing die ook nog het verbruik terug dringt. Interesse is hier dus veel in, want zeg nou zelf wie wil er geen energie en daarmee dus ook kosten besparen? De zonneboiler is dus een uitstekende keuze. Maar een zonneboiler aanschaffen, wat kost dat nu eigenlijk? En wat heeft u eraan?

zonneboiler op daken

Zoals met alles zijn er ook voor zonneboilers diverse prijs klasse. Hoeveel een boiler kost is afhankelijk van hoeveel warm water u verbruikt. Als u een groter gezin heeft, dan is een grotere opslagvat vaak gewenst. Een aantal veel gebruikte soorten: CV zonneboiler, compacte, standaard. Er worden bij de zonneboiler ook diverse accessoires geleverd. Vaak zult u de zonneboiler laten plaatsen door een bedrijf, alles is dan bijgeleverd. U krijgt een compleet opgeleverd systeem dat u energie gaat besparen. Het opvragen van prijzen bij leveranciers kan zeker interessant zijn, zo krijgt u een goed beeld van de kosten en kunt u mogelijk nog wat besparen. Natuurlijk is er ook verschil in kwaliteit. Kies daarom altijd voor betrouwbare merken met garantie. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

duurzame energieDe besparing die gerealiseerd kan worden met deze oplossing zit hem in het verwarmen van water, die kan met ongeveer de helft gedrukt worden. Toch wordt er wel geadviseerd om altijd nog een gasketel te houden, zo hoeft u nooit zonder warm water te zitten (als de zonneboiler bijvoorbeeld minder warm water heeft geproduceerd). De kosten die u anders zou uitgeven, bespaard u hiermee dus.  U gaat echt besparen als de investering is terugverdiend van de aanschaf van de zonne-collector. In veel gevallen heeft u de investering binnen een jaar of 10 terug. Dat is een stuk sneller dan bijvoorbeeld bij zonnepanelen. Bepaal zelf of het voor uw woning interessant is dat er een zonneboiler geplaatst wordt. Natuurlijk kunt u ook altijd advies inwinnen van een expert op dit gebied.