Minder CO2 uitstoten en verbruik met condensatieketel

Een nieuwe ketel plaatsen in een woning is een flinke beslissing. Doorgaans gaat een ketel toch wel zo’n 15 jaar mee, vaak ook nog wel langer. Ketels aanschaffen is dus een flinke investering en de ontwikkelingen op het gebied van CV ketels zijn de laatste jaren zeker flink verbeterd. Dat wil zeggen dat de ketels van hoge kwaliteit zijn, minder energie verbruiken omdat ze een stuk zuiniger zijn.

Nieuwe HR ketels

condensatieketel verwarmingHierdoor wordt er ook minder CO2 uitgestoten in de lucht, wat uiteraard de kwaliteit van de lucht zal verbeteren. Nieuwe ketels zijn vaak HR ketels, ook wel CondensatieKetel genoemd. Deze ketels worden tegenwoordig standaard geleverd, dat is verplicht vanuit de E.U. Deze type ketels zijn dus standaard, maar er is nog steeds veel keuze. Diverse merken en modellen zijn beschikbaar. Daar heeft u dus een keuze uit. Als u momenteel nog een vrij oude ketel heeft, dan kunt u ook flink gaan besparen op de gaskosten. Aangezien dat doorgaans de grootste kostenpost is op uw energiefactuur, kan dit zorgen voor een flinke besparing.

De ketel moet natuurlijk wel eerst worden aangeschaft. Zoals bij zoveel dingen, zijn hier ook grote prijsverschillen in te vinden. De verschillende merken en modellen hebben allemaal hun eigen tarieven. Ook speelt de capaciteit van de ketel, welke wordt uitgedrukt in CW waarde, een rol in de kosten.

Kijk goed naar de capaciteit van de condensatieketel

Een grotere woning heeft doorgaans een hogere CW waarde nodig omdat er meer verwarmd moet worden. Ook als uw woning is voorzien van vloerverwarming, is er doorgaans een hogere CW waarde van de condensatieketel noodzakelijk. Vergelijken van diverse modellen is zeker lonend. Op het internet zijn ook reviews te lezen van de diverse CV ketels die veel verkocht worden. Vaak is het absoluut in orde, maar het kan interessant zijn om eens een vergelijking te maken.